callforaction


Támogatott projektek


LPM - Fűnyíró

NAPELEM

LPM - Fűnyíró


LOKÁLIS HELYMEGHATÁROZÁSI TECHNOLÓGIÁN ALAPULÓ KERETRENDSZER PROTOTÍPUSA
A KERETRENDSZERHEZ INTEGRÁLT AUTOMATA FŰNYÍRÓ ALKALMAZÁSSAL

A projekt alapadatai:
Projekt azonosító: VEKOP-2.1.7-15-2016-00447
Igényelt támogatás: 77 703 230 Ft
Támogatás mértéke: 60.1%
A projekt költségvetése: 129 290 050 Ft
Projekt tényleges befejezése: 2020.10.02.
A projekt kedvezményezettje: I-QRS International Informatikai és Egészségügyi Kutató, Fejlesztő, Gyártó és Szolgáltató Kft.
A projekt megvalósulásának a helyszíne: 1165 Budapest, Újszász utca 176.

Projekt bemutatás:
A „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című és VEKOP-2.1.7-15 kódszámú felhívásra benyújtott és elnyert pályázatának fejlesztés célja egy „Lokális helymeghatározási technológián alapuló keretrendszer prototípusának fejlesztése, a keretrendszerhez integrált automata fűnyíró alkalmazással”.


Napjainkban a föld szinte minden táján vannak gondozást igénylő füves területek, legyen szó akár egy magánszemély kertjéről, parkokról, sportlétesítményekről, közintézményekről, utak széléről vagy egyéb füvesített területről. A füves területek gondozását különböző teljesítményű fűnyírók segítségével végzik, de még így is időigényes, sok humán erőforrást igénylő tevékenység. Folyamatosan zajlik a fűnyírásra alkalmas eszközök továbbfejlesztése, hogy megkönnyítsék az emberek munkáját, lerövidítsék a szükséges munkaidőt, költséghatékonnyá tegyék ezt nagyon kiterjedt tevékenységet is. A piacon már megjelentek az automata fűnyírók, ezek használata közben azonban újabb funkcionális igények merültek fel, olyan komoly tényezőkre derült fény, amelyek jelenleg még akadályozzák az ilyen típusú fűnyírók széles körű elterjedését.

Ezekere a kihívásokra jelent megoldást a projekt keretében fejlesztett, big data technológián alapuló, okos fűnyíró, automatizált megoldás, mely emberi beavatkozás nélkül képes kicsi vagy akár nagy, összetett területeken is a gyepet karbantartani.

A jelenleg piacon kapható robot fűnyírók mind telepített határoló vezetékezést igényelnek, és nem tervezhető útvonalon járnak, ami miatt sokszorására növekszik a fűnyírás ideje. A vezetékezés telepítési ideje nagy, a vezeték sérülékeny, apró változások esetén is változtatni kell a sokszor földbe ásott vezeték lerakását. A fűnyíró elkeveredhet a kertben, és leállhat, megakadhat olyan helyeken, ahol nem könnyű egyből megtalálni.

Az I-QRS Kft. által fejlesztett okos fűnyíró ezekre a problémákra ad megoldást. Az elkészült prototípus nem igényel vezetékezést, csupán néhány referenciapont elhelyezését olyan oszlopokon, melyek egyben pl. éjszakai megvilágító és vakondriasztó funkciót is betölthenek.

Az LPM a Bigdata és a Mesterséges Intelligencián alapuló technológiák kombinációja a következő szolgáltatásbeli újdonságokat eredményezi:

További információ kérhető:
I-QRS International Informatikai és Egészségügyi Kutató, Fejlesztő, Gyártó és Szolgáltató Kft.
Elérhetőség: szilagyi@iqrs.hu

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósul meg:
Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság képviseletében eljáró Magyar Államkincstár Budapesti és Pest megyei Igazgatósága
Cím: 1398 Budapest, Postafiók 554.

Prospektus letöltése





NAPELEM


NAPELEM TELEPÍTÉS

A projekt alapadatai:
Projekt azonosító: GINOP-4.1.3-19-2019-00257
Igényelt támogatás: 2 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt költségvetése: 2 000 000 Ft
Projekt tervezett fizikai befejezése: 2021.06.28.
A projekt kedvezményezettje: I-QRS International Informatikai és Egészségügyi Kutató, Fejlesztő, Gyártó és Szolgáltató Kft.
A projekt helyszíne: 6640 Csongrád, Hársfa u. 178.

Projekt bemutatás:
Az innovációs folyamatokat és a bérmunkát kiszolgáló gyártás napenergiával történő ellátása valósul meg a cég csongrádi telephelyén. A több épületet kiszolgáló napelem rendszer a fő épület tetején közel déli tájolással kerül telepítésre, melynek során 10,005 kWp teljesítménnyel 29 db Canadian Solar 345W félcellás PERC technológiás napelem és egy Huawei SUN2000-10KTL-M1 3 fázisú 10kW-os inverter kerül elhelyezésre AC/DC oldali túlfeszültség védelemmel, egyéb kiegészítő villanyszerelési anyagokkal. Az inverter monitorozása wifin, Modbus-TCP protokolon keresztül történik.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek: